Magdalenes de pastanaga d’en Jan

Ei, benvinguts i gràcies per visitar aquest petit espai per compartir experiències culinàries i altres dèries personals.

Bé, anem al gra i comencem amb aquesta recepta senzilla però molt efectiva alhora de sorprendre a qui aparegui per casa.. La recepta és una adaptació d’unes magdalenes que vaig trobar en un llibre d’aquells “cutres” de cuina anglosaxona i  també és fruit de la mania d’en Jan envers les pastanagues… Ara, com a mínim, en menja en algunes ocasions!

Ingredients per les magdalenes:

-1 ou gros o dos de petits.

-150 grs. de sucre morè.

-125 farina integral.

-1/2 cullerada de bicarbonat.

-1/2 culleradeta de nou moscada.

-1 cullaradeta de canyella en pols.

-3 cullerades d’oli d’oliva.

-2 cullerades de iogur natural.

-1 cullaradeta d’extracte de vainilla ( hi ha cops que no li poso, és cara i estem en crisis..).

-2 pastanagues mitjanes i ratllades.

-25 gr. de coco sec (també és opcional, depèn dels gustos).

Cobertura de les magdalenes:

55 gr. de formatge en crema (Philadelphia, mascarpone, etc..)

-3 cullerades de sucre llustre (opcional)

-suc de 1/2 llimona

Com les fem??

Posem el forn a 150 graus. Barregem els ous i el sucre amb el robot de cuina o amb la batedora que tinguem a mà fins que quedi esponjós. En un recipient, posar la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella. Hi afegim la barreja anterior i ho lliguem bé. En un altre recipient o bol que tingueu per la cuina ( jo faig servir els bols individuals per sopa) hi poseu l’oli, el iogur i la essència de vainilla. Incorporeu la barreja de farina i tornar a barrejar. A continuació, afegir la pastanaga ratllada i el coco i tornar a barrejar.

Finalment, repartiu la mescla en els motlles de magdalenes que utilitzeu ( de paper o de silicona) i poseu-les al forn durant uns 25-30 minuts fins que la superfície estigui ben daurada.

Per preparar la cobertura, barregem el formatge cremós. el sucre llustre i el suc de llimona en un recipient i s’ha de batre tot fins a obtenir una barreja homogènia. Finalment, repartiu una cullaradeta de la cobertura per cada magdalena.

Apa-li, a disfrutar!

2 thoughts on “Magdalenes de pastanaga d’en Jan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s